Nico Haasbroek

De Middellandman nu te koop

1 minuut leestijd

De Middellandman is vanaf nu te koop bij Bol.com en in de betere boekhandel (in Rotterdam: Donner, Snoek, van Gennep, Oosterboekhandel J. Amesz, Bosch & De Jong, en Buiten deli & lunch). Voor gesigneerde exemplaren kunt u op woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur terecht aan de Mathenesserlaan 348 te Rotterdam.

In september 2015 begon Nico Haasbroek dagelijks door zijn buurt te wandelen en erover te bloggen. Hij gaf zichzelf 100 dagen de tijd om als nauwkeurig observator (maar ook positieve bemoeial) zijn eigen Middelland, gelegen in Rotterdam-West, beter te leren kennen en gelijktijdig een interessant buurtexperiment op de voet te volgen. Dat experiment voltrekt zich onder de naam ‘Mooi Mooier Middelland’ en is een zogenaamde ‘co-creatie’ tussen bewoners en gemeente. Daar wilde Haasbroek het zijne van weten, dus ging hij op pad: de Middellandman was geboren. Haasbroek is na vele journalistieke omzwervingen terug bij de basis, zijn eigen buurt, met aftands analoog opnameapparaatje in de hand. Het project ‘de Middellandman’ groeide uit tot iets groters, inclusief buurttalkshows, een tv-serie, en een cursus over de vraag hoe je een buurt kan veranderen en verbeteren, gegeven aan de Rotterdamse Volksuniversiteit.

Het is een boek waaruit vele wijken in Nederland inspiratie kunnen putten, en een must voor stadmakers, wijkambtenaren en actieve bewoners die bezig zijn met leefbaarheid en transitie in stedelijke gebieden.

Koop bij bol.com  

Previous Story

Donatie boek De Middellandman

Next Story

DE MIDDELLANDMAN ON TOUR: 25 mei, Q4, Venlo