Nico’s Nieuws Masterclass en workshop

1 minuut leestijd

logo-100hoogIn zijn boek Nico’s Nieuws bespreekt Nico Haasbroek de voortdurende crisis in de media en zijn antwoord daarop. Met de opkomst en groei van het internet komt de toekomst van de traditionele media meer en meer onder druk te staan en is de door Haasbroek verguisde agendajournalistiek vanuit de kantoortuin aan een onstuitbare opmars begonnen.

In de aan het boek gekoppelde masterclass Nico’s Nieuws bespreekt de ervaren journalist en oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal niet alleen de oorzaken en gevolgen van deze crisis, maar biedt ook op eigenzinnige en non-conformistische wijze oplossingen en een alternatieve methode om interessante journalistiek te bedrijven én daar een boterham mee te verdienen.  Geïllustreerd met praktijkvoorbeelden, anekdotes en publicaties is dit een masterclass voor iedereen die geïnteresseerd is in de media en journalistiek en de rol daarvan binnen de internationale samenleving.

Workshop Mobiel Nieuws 2.0.

In de workshop Mobiel Nieuws 2.0. gaan de cursisten in duo’s de hoofdstad in om nieuws te vergaren op de wijze zoals dit in de masterclass is toegelicht. Breng vooral je smartphone, tablet, videocamera en/of laptop en de kabeltjes om bestanden over te zetten naar een pc mee om het nieuws dat je onderweg tegenkomt te fotograferen, filmen en/of te beschrijven. Later die middag presenteren de koppels hun items, en zal Haasbroek die bespreken en de deelnemers voorzien van handige en inspirerende tips en trucs.

Previous Story

Nico’s Nieuws Masterclass

Next Story

Cursus Wat wil ik met mijn leven