Cursus Wat wil ik met mijn leven

2 minuten leestijd
Start
111110ekeken
2 minuten leestijd

Wil je domweg gelukkig zijn? Rijk of beroemd worden? Ander werk? Een nieuwe relatie? Op zoek naar een creatieve vrijetijdsbesteding? Wegens enorm succes wordt de cursus die op deze vragen dieper ingaat opnieuw georganiseerd.

Voor wie?
Iedereen (jong of oud, allochtoon of autochtoon, man of vrouw) die er behoefte aan heeft om in een kleine groep te praten en na te denken  over zinvolle levenskeuzes, uitmondend in het maken van je eigen stappenplan voor de komende periode.

Wat kun je leren?

  • Hoe je bewuster en beter kan leven
  • Je kunt wat opsteken van de ervaringen van de docent en andere deelnemers
  • En je wordt geholpen bij het maken van een plan om je doel te bereiken.
    Verder mag je de boeken- en bronnenlijst van de docent met eigen bronnen
    aanvullen.  Je bepaalt zelf hoeveel je wilt lezen, bestuderen en leren. Tenslotte kan je profiteren van het grote netwerk van de docent waardoor je desgewenst in contact kan komen met mensen die je verder kunnen helpen.

Inhoud

Les 1
Kennismaking, uitleg cursus, bespreking van de van tevoren toegestuurde vragenlijst over jouw kijk op het leven en de eventuele problemen die daarmee samenhangen.

Les 2
Kort college van de docent over zijn manier van leven en tal van praktische tips plus bespreking van de levensverhalen (tot nu toe) van de cursisten.

Les 3
Levensmodellen. Het doorsneeleven, maar ook levens van rijke, beroemde en inspirerende mensen passeren de revue. De cursisten dragen zelf voorbeelden en voorbeeldfiguren aan.

Les 4
Bespreking van het werk en de opvattingen van levenskunstenaars, schrijvers en levensfilosofen. Aandacht voor het werk van o.a. Wilhelm Schmid, Joep Dohmen en Ruut Veenhoven. Verder  vragen we u/je wat jezelf in de nabije toekomst in je leven wilt veranderen en waarom?

Les 5
We bespreken de stappenplannen van de cursisten en leren je hoe je daarbij te disciplineren, om de kans te vergroten dat je bereikt wat je wilt.

Les 6
Feestelijke afronding, gezamenlijke evaluatie en ruimte voor extra wensen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.