DAG 79: Puin & Hoop

2 minuten leestijd

Beneden in de oude confectiefabriek in de Aleidisstraat zijn de ruimten omgedoopt tot een provisorisch theater met een drietal speelplekken. In het kader van de viering van 75 jaar wederopbouw wordt een muziektheatervoorstelling opgevoerd. Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.
In ‘Puin & Hoop’, een initiatief van theatermakers Ferdi Janssen en Hans Thissen, wordt vrij gevarieerd op ‘Piraten’, een door Jessica Durlacher verzonnen verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Haar vader maakte als uit Duitsland gevluchte joodse jongen het bombardement in Rotterdam mee. De voorstelling lijkt bedoeld om jonge scholieren op een niet te zware manier te informeren over de oorlogsgeschiedenis van Rotterdam en het lot van de joden. Ook wordt er een link met het heden gelegd. Naar de mensen die de oorlogen in hun landen ontvluchten en hier hun heil zoeken.
Puin & Hoop zit goed in elkaar en wordt sympathiek vertolkt door David Schwarz, Gianni Noten, Ivema Herz, Marlotte Frowijn en Thijs Miedema. Het is een geheel van mooie liedjes, geraffineerd gebruik van stemmen en muziekinstrumenten om geluiden uit het verleden op te roepen, simpele dialogen en krachtige symbolen, zoals een Hitler-snor, een oude radio, een trein en een Davidster.Puin & Hoop

Het publiek beloont de voorstelling met een gul applaus. Harry Jan Bus van Theater Walhalla vertelt dat 2000 scholieren de voorstelling de komende tijd gaan zien. U bent welkom op 9,10,16,17,23 en 24 april.
Jessica Durlacher was ook aanwezig. Ze vond dat de interpretatie van haar verhaal goed werkte.
Buiten onderga ik Middelland op zijn best. Een vrolijke drukte op het Middellandplein. IJssalon Capri en ook een aantal andere winkels nog open.En lekker weer. Door een mooi verlichte Hendrick Sorghstraat fiets ik terug naar huis en in het donker ontwaar ik de vrolijke narcissen langs de singel. Lente in Middelland.

Previous Story

DAG 78: Geluksmomentjes

Next Story

DAG 80: Het midden van Middelland